Julig libanesisk quinoasallad med granatäppelkärnor
lilla matdériven
lilla matdériven
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2,5 dl röd quinoa
  • 2,5 dl vit quinoa
  • 5 dl vatten
  • 1 st lagerblad
  • 2 msk olivolja
  • 1 påse pepparkakskrydda
  • 1 dl russin
  • 6 st torkade aprikoser
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 2 dl mandel, hackade och rostade
  • 1 st granatäpple
  • 2,5 dl kokta svarta bönor (alt. annan typ av böna)
  • svartpeppar
  • 2. Koka upp
  • 9 Dela granatäpplet i 4 delar Lägg en del i din hand med skalsidan uppåt. Använd sedan en träslev eller liknande och slå på granatäpplet varsamt men bestämt. Då lossnar kärnorna lätt från sitt skal och är enklare att pilla loss.
  • 14. Lägg upp salladen på ett fat och garnera med granatäppelkärnor

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.