I somras efterlyste vi recept medrödalinser och Sandra bidrog med sin “solklara favoritâ€. Och nu när höstkylan bitit sig fast så är det gott med en värmande soppa
Servera soppan med bröd och ost. 1 stor finhackad gul lök1-2 msk olja eller smör1-2 tsk paprika pulver3 dl rödalinser1 1/4 liter svag buljong2 råskalade tärnade potatisarCa 2 msk tomatpuré 1 tsk salt + lite svartpepparFräs löken i en kastrull på låg värme och få i så lite fett som möjligt. Tillsätt alla övriga ingredienser och koka soppan sakta under lock i ca 30 minuter eller tills potatis och linser mosat sig. 3 dl rödalinser
Jag måste bara dela med mig av någonting jag mer eller mindre lever på. Jag hade ärligt talat aldrig ätit det, vad jag vet i alla fall, och det är rödalinser
Häll av, skölj och låt linserna rinna av väl. Blanda alla torra ingredienser och linserna i en bunke. Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten, eller minst 12 timmar (eller häll kokhett vatten över dem och låt stå 1 timme). 0,75 dl torkade rödalinser. 0,75 dl torkade rödalinser 0,5 dl linfrön 1,5 dl pumpakärnor 1,5 msk fiberhusk 0,75 tsk salt 0,5 tsk chiliflakes 1,5 tsk spiskummin 1 msk olivolja 2 dl kokande vatten ev flingsalt att strö över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.