Efter Helenas och mitt julstök i bistron så har det varit dåligt medjulgodistillverkningen där. Men nu när det vankades jullunch på jobbet tänkte jag att ändå fick bidra med lite julgotter
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Mamma har bakat en sjukt god kolasort i år med flingsalt. Det som var lite speciellt med kolan förutom saltet var att det var en ganska hård och knaprig kola, kolabräck helt enkelt
Jo för att kakaon odlas ofta med hjälp av barnarbete, där kakao plantagen besprutas med giftiga bekämpningsmedel, barnen arbetar under slavliknande förhållanden med dåliga arbetsvillkor
Att smälta choklad och blanda med något gott är det allra smidigaste sättet att göra julgodis på, ingen termometer behövs och det kräver verkligen minimal arbetsinsats
Julgodis. Koka på låg värme med omrörning tills smeten kommit upp till 118 grader. Häll ut i en form med bakplåtspapper, 20 x 20 / jag använde en med måtten 25 x 15
Rör färskost för hand eller i maskin med vinge tills den blir slät, tillsätt mintextrakt. Här kommer receptet på ett perfekt julgodis, om du vill slänga ihop nåt smarrigt dagen innan du ska bjuda på det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.