Jag håller påmed det sista julstöket, saffranspannacotta, räkpaj och stuvad grönkål. Häromdagengjorde jag ischoklad, en del av den spetsade jag med whisky
Så ska ni göra en god maträtt så här innan all julmat, ska ni absolut ge er i kast med detta. men nu tänkte jag titta in och försöka dela med mig av en liten mysig utflykt vi gjorde igår, och framförallt god mat som kvällen fick bjuda på
Förvara konfekten i kylen i en burk med tättslutande lock. Funkar i och för sig lika bra utanför julmånadensom nu, men enkla ochtoppengoda, så dem har jag gärna pågodisbordet igen i jul
Garnera med smält choklad. Botten. Rivet skal och saft av en apelsin. Smält margarinet, tag från plattan, häll i den hackade chokladenoch rör tills det är en slät chokladsmet
Ni kanske tycker att man ska äta de klassiska köttbullarna påjulafton, det förstår jag (det tycker jag med), men om ni är trötta på dem bjuder jag här på några annorlunda köttbullsrecept ur bloggarkivet
Kylskåpet är fortfarande fyllt med brysselkål, rödkål, grönkål, sill, lax. Vi fortsätter rensa kylskåpet påjulmat, noteto self, köp inte så jäkla mycket mat nästa jul
Här har jag utgått från receptet på min mosterspåskpajsomhon alltid gör till påsk, med ursprung i Italien, och fått ihop en riktigt god paj som fylls med rester av julskinka, ostochbroccoli
Jag har en variant på saffranskaka med kanelfras påtoppen, kanel är ju också en julsmak. Kanel är en riktig julsmakoch passar perfekt ihopmedlingon, den här kanel- ochlingonkakan är underbart len ochgod
Då jag haft en riktigt hektisk höst har jag inte hunnit med att göra en massa nytt julgodis i år. Här på bilden ses den med en rödfärgad vit sammetskaka medlönnsirapsfrosting
Så här såg jultallriken ut som företaget bjöd påMycketgodsaker fanns det där,Bland annat så hade domvästerbottensillmedoch det har blivit en favorithososspåjulafton
Med tanke på att julmaten är baserat på väldigt mycket kött och fett så är det ju faktiskt inga problem att äta sig mätt, äta mycket och ändå slippa suget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.