Idag får du receptet på efterrätten vi hade på nyårsafton, cheesecake medpassionsfruktochlime. Blanda äggulorna med creme fraiche, färskosten, socker, vaniljsocker och rivet limeskal till en slät smet
Avsluta med lite passionsfruktsröraoch toppa medlimezestochpassionsfrukt. Jag bjöd på den tillsammans med två andra små desserter – Pannacotta med kanelfrästa äpplen samt en Lingonparfait på pepparkaksbotten
Igår hade vi cykelfest på Söder och det andra gången vi är med. I stället för den klassiska vanlijbruléen lagade jag två med olika smaksättningar som blev jättegoda
Igår hade vi cykelfest på Söder och det andra gången vi är med. I stället för den klassiska vanlijbruléen lagade jag två med olika smaksättningar som blev jättegoda
Ha olivolja i en stekpanna och bryn trianglarna på medelhög värme. Toppa med lite chilipulver. Pressa över limeoch häll i den hackade vitlöken och tomaterna
Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Riv i vitlök och häll i fisksås. Toppa med korianderblad och servera eventuellt i små hjärtsalladsblad eller på rostad bröd
Vad jag gillar med både kladdkaka och den här cremen är att man undviker både det kemiska bakpulvret och det läskiga gelatinet, bara helt naturliga ingredienser
Men med en bit folie, en gaslåga och en grill kommer man väldigt långt. Lägg ut en portionsbit öring med skinsidan ner, krydda med havssalt & citronpeppar
Blanda samman den kondenserade mjölken medlimeskaloch saft. Detta är alltså efterrätten i egen hög person som vi talar om, möt den frusna Key lime pajen med marängtopping
Tina och skala räkorna. Blanda dessa med rivet skal och juice av 1/2-1 lime, riven ingefära och flingsalt. Skär eventuellt bort kanterna på 4 toast och rosta eller stek. Rivet skal och juice av 1/2-1 lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.