Ta upp gelatinbladen och blanda ihop med grädden. Trots den trista sommaren har det blivit en hel del bär i jordgubbslandet som ligger nedfrysta i väntan på något gott att laga
Koka upp grädden med sockret och vaniljstången (dela den och skrapa ur fröna och lägg i grädden). Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 min
se, en tjej som gör otroligt inspirerande maträtter med LCHF, och jag ska försöka att styra upp mitt ätande nu efter att ha fuskat hit och dit i ett antal veckor, i Texas så är det ju svårt att inte *fuska*
Värm jordgubbarna på medellåg värme i en kastrull så att de börjar släppa sin saft. Yoghurtpannacotta är ett lite fräschare alternativ till en vanlig pannacotta och denna yoghurt och jordgubbspannacotta är fanatiskt somrig och god
Pannacotta är ju gott men blir väldigt mäktigt och "jolmigt" med all grädde och allt socker. Det här blev en lite friskare variant, med yoghurt som lättade upp och syrade till desserten
Mazarinbotten, lite hallonkompott på det, ett tunt lager med champagnemousse, jordgubbspannacottamed en aning av smultron, mandelcrumble & återigen champagnemousse men här ett tjockt härligt lager
Jordgubbspannacotta. Dekorerade med jordgubbe och chokladfigur. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Värm resterande ingredienser till resp pannacotta och låt sjuda 5 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.