The post Jordärtskockssoppamed parmachips ochparmesanchips appeared first on ceciliafolkesson. Denna jordärtskockssoppan är superenkel att göra dagen innan
JordärtskockssoppaSkala jordärtskockorna lite slarvigt och skär i mindre bitar. Men eftersom du späder ut soppan med mättande grädde, vatten och lök osv så blir inte den totala mängden kolhydrater så värst hög
Hacka schalottenlöken och fräs den några minuter i smör på medelvärme i en stekpanna. Lägg bitarna i kallt vatten med lite pressad citron, så att de inte missfärgas
Skär jordärtskockorna i mindre bitar och blanda med rapsolja och salt i en ungsfast form. Skala och krossa vitlöksklyftorna innan du lägger dem också i formen
Mixa sedan soppan slät med stavmixer. Jag serverade soppan med knaperstekt bacon samt brödkrutonger (gårdagens baguette) som stektes i baconfettet som blev kvar i stekpannan
Fortsätt med skockorna och vitlöken. Denna gången blev det en soppa med en liten knorr. Och tidig vår (hrm, om jag får bestämma) som det är nu så är det ett alldeles ypperligt läge för säsongsmat
Har du en stansform använder du det för att göra ett torn, genom att fylla det och sedan sakta lyfta upp det samtidigt som du håller emot med en sked, annars kan du bara forma en snygg hög på en tallrik
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.