Italienispirerad jordärtskocksoppa med parmachips som tillbehör. Passa på under senhöst och vintermånader när jordärtskockorna är både billiga och bra. En utmärkt förrätt oavsett om man vill fortsätta med italienskt tema för huvudrätten eller inte. Detta är en mycket god förrätt som bör följas av en kötträtt. Givetvis är ett par grissini ett måste på tallriken.För 4 personer250 g jordärtskockor Länk till Parmachips
4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msksmör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smakParmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
The post Jordärtskockssoppamedparmachips och parmesanchips appeared first on ceciliafolkesson. Denna jordärtskockssoppan är superenkel att göra dagen innan
När man skalar jordärtskockor är det bra att ha en bunke med vatten och lite citronsaft i bredvid. Lägg ner jordärtskockorna i vattnet så fort de är skalade så blir de inte missfärgade
Här kommermitt recept på en härligt len och värmandejordärtskockssoppa. Jag har skrivit om det förr, men det tåls att upprepa - jag älskar att laga och äta soppa
Ta av från spisen och dra igång din stavmixer. Sila soppan genom en sil. Smaka av med salt och peppar. Servera i en skål tillsammansmedsmå bitar av knaperstekt bacon, ringla över en skvätt olivolja (mycketsparsamt) och garnera med lite riven muskotnötsamt lite finhackad persilja
Skala räkorna och blanda medlimeskal och saft. Låt stå svalt och marineramedan du gör soppan. Strimla purjolöken, hacka svampen och skala och tärna jordärtskockorna
Igår läste jag i minmorgontidning att butikssäsongen för jordärtskockan är egentligen slut. Då fick jag naturligtvis lust att laga just jordärtskockssoppa
Man får inte säga det men jag blev glad när det regnade i morse när jag vaknade. Jordärtskockssoppa. Det är så skönt att vara på mittrum på jobbet när det är mörkare ute och man vet att det regnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.