Jordärtskockssoppa - Jerusalem Artichoke Soup
Amy's piece of cake
Amy's piece of cake
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 gram färska
  • 3.4 mg or
  • Jordärtskockssoppa (ca 3-4 portioner)
  • 500 g jordärtskockor, skalade och skurna i mindre bitar
  • 1 gul lök, skalad och finhackad
  • 1 msk olja
  • 1 dl torrt vitt vin (matlagningsvin funkar fint)
  • 5 dl vatten, mer om tunnare soppa önskas
  • 2 msk lantbuljongpulver eller 2 grönsaksbuljongtärningar 2 1⁄2 dl matlagningsgrädde/sojagrädde eller liknande
  • salt och vitpeppar, smaka av med
  • English
  • Jerusalem Artichoke Soup (3 to 4 servings)
  • 500 g Jerusalem artichokes/sunchokes, peeled and cut in small pieces
  • 1 yellow onion, peeled and finely chopped
  • 1 tbsp oil
  • 6 tbsp dry white whine
  • 5 dl (2 american cups) water, more if you like thinner soup
  • 2 tbsp vegetable broth (or 2 vegetable bouillon cubes)
  • 250 g cream of choice, normal or soy
  • salt and white pepper, to taste

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.