När jag var i Branäs svängde jag förbi Jennys stuga och sa hej. Den såg spännande ut tyckte jag så jag gjorde den hemma här idag och gav den namnet Jennys kanelkaka
4,25 dl vispgrädde 200 g mjölkchoklad 2 marängbottnar, färidga 250 g hallon, färska eller frysta ev florsocker jordgubbar, till garnering blåbär, till garnering
8 hönökaka, halvmånar (eller polarkaka) 300 g färskost (t ex philadelphiaost). 1Leverpastejsfyllning - två lager400 g leverpastej 3 dl crème fraîche 100 g färskost (t ex philadelphiaost) 4 msk bostongurka
Än är det sensommarvärme ute men vi var ändå sugna på en god mustig soppa till middag igår. Den här soppan som min syster brukar göra är verkligen god och enkel
Stek köttfärsen, den hackade gula löken och en pressad vitlöksklyfta i en stor ganska hög stekpanna. Häll sedan på de krossade tomaterna, champinjonerna, grädden, köttbuljongpulver och till sist kryddorna efter egen smak
Skala och hacka löken, fräs den i oljan, krydda med timjan. Häll i vatten och buljong. Låt koka upp, lägg i spenaten, låt sjuda 5 min, häll i crème fraiche och grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.