Viktigt också att man använder anjovis av skarpsill och inte några sillburkar med anjovissmak. Vill du förbereda dagen innan, så gör så långt som till att du lagt blandningen i formen, men blanda även då, översta lagret med potatis i pannan innan du lägger allt i formen
Skicka med e-post. Jamie Oliver är en av mina stora inspirationskällor och dagens middag gjordes utifrån hans recept som finns i boken Happy Days with the Naked Chef
Skala potatis och lök - skär dessa i tunna strimlor. Häll över ansjovisspad och grädde. Smörj en ugnssäker form ca 25x30cmVarva potatis, lök och ansjovis i formen - avsluta med potatis överst
Och den bittra russin- och körsbärskaraktären tillsammans med vaniljen och chokladen i vinet passar perfekt till den gräddiga och salta karaktären hos frestelsen
Kyckling medcitronocholiver, smaklig måltid. Garnera medcitronoch servera med potatis. Efter en härlig dag med barn och barnbarn så äter L och jag grekisk inspirerat, i morgon blir det mera snickeri hos sonen
Skiva löken och bryn den i rapsoljeblandningen på medelvärme. Bryn kycklingbitarna i lite rapsolja på ganska hög värme i en stor stekpanna/gryta med lock
Strö över oliverna, och garnera med färsk timjan. Lägg alltsammans - utom citronerna - på en rymlig ugnsplåt, salta, peppra och ringla generöst med olivolja över
Börja med att marinera oliverna i lite olja, citronsaft, vitlök, oregano. Ta ut dem ur kastrullen och stek sedan lök (1st), tillsätt krossade tomater (jag använde 4 färska) och lägg i kycklingarna (1 pkt på 4 st) och olivröran
Massera in kryddpastan runt kycklingen (och gärna in under skinnet) Skiva citronenoch fördela skivorna runt och under kycklingen tillsammans med resten av timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.