Häll på gräddenoch krydda med salt och peppar. Fänkålen blir så mild och god. salt och peppar. Rengör fänkålen, skär bort topparna och dela varje fänkål i fyra bitar
Blanda krossade tomater och krossad vitlök och krydda med ganska mycket salt och peppar. Salta den och lägg laxen mitt i formen och såsen på och tillbaka i ugnen
Mixa ihop ägg, mozarella, grädde, senap och salt och häll över pajen. Samtidigt passade jag på att göra mig av med lite andra julrester också, purjo som blivit kvar efter sillinläggning, en bit Brie efter julens ostbricka, några ganska ensamma ugnsbakade körsbärstomater och den sista klicken senap i sin burk
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Häll grädden i botten på formen. Den är dessutom himla nyttig med laxen, spenaten och sötpotatisen. Idag ska jag iväg på spa med mina kompisar, vi ska till Vann spa
Häll sedan på grädden, vispgrädde eller matlagningsgrädde är upp till er att välja. (jag brukar servera laxen med pressad potatis och då går det snabbare att koka den om man skär den i mindre bitar)
Blanda fiskfonden medgräddenoch persiljan och ös över fisken. Fisk tillagas ofta panerad eller i någon fettig gratäng, men här blev fisken istället fräsch och annorlunda i kombinationen med kapris och tomat
Jag är glad att jag provade att göra medpurjooch att lägga till grädde. Det jag har lagt till utöver min vanliga variant är purjolökochvispgrädde i blandningen som läggs över kycklingfiléerna innan ugnen gör sitt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.