Jag blandade quinoan med tahini för att göra det lite klibbigare, så att det fastnar på noribladet. Mest för att jag tyckte det var kul och lite annorlunda att ha avokadon utanpå rullen, istället för inuti den
Istället bjuder jag på en rätt som min käre make gjorde för ett tag sedan – en jambalaya. Och jag skrattade när jag såg bilden – jag måste nog dra ned på granatäpple – men det är ju så förbaskat gott
- 3 dl quinoa. 3 dl quinoa. Jag är egentligen ingen grötätare men den här gröten som jag hittade i Elle mat & dryck och modifierade lite är riktigt god
Men jag ville ta det ett steg längre, så jag gjorde en kräm på morötter, quinoa, jordnötssmör och turkisk yoghurt - ett exempel på ett experiment i köket som slutade med en väldigt positiv utgång
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.