Sätt på ugnen på 175 grader. Skölj och skär rabarbern i bitar. Smörj och bröa en långpanna. Vispa samman ägg och socker, rör ner det smälta smöret samt vetemjölet
Rabarberkaka. Gjorde en kaka med smak av rabarber igår, som fick stå till sig till idag. Till kakan gjorde jag en philadelphiakräm, med smak av rabarber även den
Den smakar verkligen precis som friterad banan med lite kola-smak. Eftersom vi hade några bananer hemma som började bli lite väl mogna så slängde jag ihop den här pajen som efterrätt en vardagskväll medans jag lagade middag
Som extra twist toppas rabarberkakanmed kolasås. När det vankas kalas är det perfekt att baka i långpanna, och nu när rabarbern är som spädast, tunnast och godast vore det ju dumt att inte baka en rabarberkaka till min födelsedag
Servera med vaniljvisp eller grädde till. Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin. Häll i mjöl vaniljsocker och bakpulver, och sist smöret/margarinet i smeten
Blanda rabarbern med socker maizena majsstärkelse. Förra helgen så provade jag ett nytt recept på rabarberkaka och den var så himla god så nu tänkte jag ni skulle få receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.