Blanda gurkrivet med resten av ingredienserna. Detta kommer att ge en fastare tzatzikisås. MEN vill du göra den längre (och bättre) varianten så börja med att hälla yoghurten i kaffefilter för att sila ifrån vasslen
Dela gurkan och skrapa ut kärnorna med en tesked. På grillen fixade vi kebabkryddade köttfärsspett och sparris och i köket fixade vi sallad o vitlöksstark tzatziki
Baconlindade köttfärsjärpar fyllda med fetaost. Lagade en enkel men god middag nu ikväll, som serverades med köpt bea och Felix Pommes Chateau från frysdisken - ibland orkar man bara inte göra allt från grunden
Idag blev det järpar inlindade i bacon vilket var hur gott som helst. Tillsätt även sambal oelek och krydda med salt och peppar efter eget tycke (jag brukar krydda ganska mycket)
Smaka av med salt och nymald peppar. Skölj och riv gurkna på rivjärnets grova sida. Lägg gurkan i en sil, strö över lite salt och låt det dra i ca 20 minuter
Med dessa godingar så önskar jag er en toppenfin och solig helg. Om du vill ha lite saftigare järpar så använd blandfärs men jag har använt nötfärs då det är magrare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.