Jämtländskt tunnbröd med renfilé, västerbottensmos, picklad lök och messmörsås
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g renfilé
  • 1 tsk enbär
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 4 kvistar timjan
  •  
  • Bröd
  • 12 g jäst
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 2 msk messmör
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk brödkryddor
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • 2 dl rågsikt
  • 4 dl vetemjöl
  •  
  • Picklad lök
  • 1 rödlök
  • 1 msk ättikssprit
  • 2 msk socker
  • 3 msk vatten
  • 1 dl tranbär
  •  
  • Västerbottensmos
  • 600 g mandelpotatis
  • 1 msk smör
  • 1½ dl mjölk
  • 1 dl finriven västerbottensost
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  •  
  • Messmörsås
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 msk messmör
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • ½ tsk timjan
  •  
  • Tillbehör
  • Máchesallad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.