Värm mjölken till 37-40 grader och. * pytsa i ca 3 dl filmjölk och rör om. När ystningen är klar - tar några minuter - så fiska upp vita osten med en hålslev *
Det blev pajdags häromdagen och jag ville testa ett nytt alternativ till äggstanning – vilket blev fantastiskt bra, se bara bilden ovan (vegansk ost- och skinkpaj)
Nu har jag skördat vår första squash och den fick bli en av ingredienserna i denna goda äggstanning. Ta ut formen ur ugnen och låt äggstanningen stå en stund innan du skär den i bitar
8 pers. (Går utmärkt att frysa om du får någonting över). 3 l mjölk 3 %, 1 dl grädde, 2 dl strösocker, 3 kanelstänger, ½ tsk kardemumma, 2 ägg, 1 tsk ostlöpe (finns i välsorterade livsmedelsbutiker och på apotek), 1-2 tsk mald kanel
När grädden i kylen närmar sig "bäst före"-datumet och men bara inte kan lyckas göra av med den är ett bra tips att frysa in den och ta fram till nån gryta eller soppa när det blir tillfälle
Alt 1. 3-4 ägg. 3-4 dl valfri mjölk/grädde, du kan använda allt från vanlig komjölk till kokosmjölk, grädde, kokosmjölk, mandelmjölk eller havremjölk, ta det du har hemma och som känns bäst i magen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.