Så, här har ni en jättemumsig one-pot pastamedköttbullar – Swedish Style. Ni som har följt min blogg ett tag vet att jag köper aldrig färdiga köttbullar
Servera medpasta och riven parmesanost. Forma köttbullar av färsen med vattensköljda händer. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en traktörpanna med olja
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Servera dessa underbara italienskaköttbullar till spaghetti, massa riven parmesan samt lite färsk basilika
Gör goda köttbullar och lägg i såsen och servera medpasta. De italienskaköttbullarna. Koka pasta till 4 pers. Hacka 1 gullök och 2 vitlöksklyftor , fräs detta med 2 msk smör eller olja ,, fräs med 2 tsk vardera av de torkade kryddorna timjan , oregano o basilika. 400 g köttfärs1 dl riven parmesanost1 msk kalvfond1 äggula1 tsk chilliflaks (eller chillipulver)Timjan, salt, svart o vitpepparGegga ihop alla godsaker och forma köttbullar. 2 vitlöksklyftor , fräs detta med. 2 msk smör eller olja ,, fräs med
Servera köttbullarna tillsammans med rostad potatis och tomatsallad. Köttbullar. Rulla 16 köttbullar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om på medelhög värme ca 5 min. Tillsätt tomatsåsen och låt köttbullarna puttra på svag värme ca 5 min. 400 g Pastasås Basilika
med händerna innan du rullar den till små bullar. Lägg köttbullarna på en bakplåt som du har klätt. med plastfolie och ställ dem i kylskåpet när du är klar
Rör ihop sås, spagetti och köttbullarna. Krydda med salt och svartpeppar. 500g köttbullar (recept finns här). Skiva tomaterna i klyftor och stek med löken och tillsammans med 3 dl vatten. Koka spagetti för 4 personer och stek köttbullarna så de blir gyllenbruna. 500g köttbullar (recept finns här)
Servera med linguine eller annan valfri pasta samt grönsallad. Tillsätt en hel burk valfri tomatsås i grytan och späd ut den med lite grädde och ev också mjölk för att få en lösare sås
Tillsätt bara lite klassiska medelhavskryddor så har du helt plötsligt gjort italienskaköttbullar. Man slipper allt kladd med att steka köttbullarna i omgångar i stekpannan, riktigt smidigt
Vi har ätit kall, asiatisk nudelsallad med kall, asiatisk fläskfilé (världens bästa bjudmat till bufféer, ni hittar den här) och inte alls de italienskaköttbullarna på bilden ovan medpasta och tomatsås
Killarna åt medpasta och jag med kokta rödbetor och sötpotatis. Flytta köttbullarna till en tallrik. Rulla till 16 stora köttbullar och bryn runtom. 1 tetra med sköljda väl avrunna vita bönor. Låt det puttra i 15 min, smaka av med salt, lite cayennepeppar och peppar. Flytta köttbullarna till tomatsåsen och låt det puttra i 20-30 min. 1 tetra med sköljda väl avrunna vita bönor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.