diagonalt I hörnen och placera isterbanden i mitten. Smaksätt med salt och peppar. Klyfta vitkålen i 4 delar, låt rotstocken sitta kvar. Lägg vitkålsklyftorna i en låg vid kastrull, häll på 1 liter vatten. Smörj formen med 1 msk flytande smör, lägg vitkålsklyftorna. sönder 2 tsk rosmarin i handflatan och strö över vitkålsklyftorma. Ringla 2 msk flytande honung över vitkålsklyftorna och sätt in formen mitt i ugnen, ca 25 minuter. Häll ostsåsen över vitkålsklyftorna, strö över resterande ost och kör i ugnen på grill 225 grader I ytterligare ca 5 minuter. 600 g isterband. 800 g vitkål
Stuvadvitkålmed inspiration från Ica. Jag gjorde en vanlig vit sås på smör och mjöl, som en béchamelsås, som jag hade både mjölk och matlagningsgrädde i tillsammans med salt och peppar ovanpå min stekta vitkål
Servera isterbanden och stuvningen med fransk senap och inlagda rödbetor. Förr har jag alltid gjort dillstuvad potatis, men det var även gott med gräslök
4 400 g vitkål 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar Till servering 1 dl hackad persilja eller blandat kryddgrönt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera medstuvadvitkål och potatis. Smaka av med salt och peppar. Skär vitkålen i tärningar och förväll i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Stek stubbarna runt om, i medelvarm stekpanna med lite matfett, totalt ca 5 minuter. 25 st vitkålshuvud
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.