Grunden tillinlagd sill är en lag kokt på ättika, socker och vatten. Kommer ihåg när jag gjorde inlagd sill för första gången och hällde på den varma lagen och sillen blev kokt, inte riktigt vad jag ville ha
Tre sorter blir det hemma hos oss i år, lingonsill, örtsill och äpple & dillsill. Grundreceptet kan vara bra att hålla sig någorlunda till i alla fall skulle jag tro
För cirka 1 1/2 vecka sedan så la jag in sill, det gäller att vara ute i tid så man inte behöver göra allt dom sista dagarna sen sitter mn där på Julafton helt slut pga all stress
4 1 rödlök 1 morot 3 dl vatten 5 cm purjolök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 1 lagerblad 10 kryddpepparkorn 1 förp inläggningssill à ca 400 g Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Till frukost bakade jag scones. Yoghurtscones8 st6 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk salt2 dl turkisk yoghurt50 g rumsvarm smör1 dl vatten1 äggPensling1 msk vatten1/2 msk honumg eller sirapblå vallmofrön eller semamfrönBlanda alla ingredienser till en deg
Blanda ättiksprit, vatten och socker till en lag i en bunke. Rör om då och då tills sockret löst sig. Häll lagen från sillen, spola i kallt vatten i sil och låt filéerna rinna av
Lagom till Midsommar kommer jag med lite härliga recept. Klassik och god inlagd sill. Varva sill och rödlök i en glasburk och tillsätt sedan vätskan/lagen när den svalnat
Varva morötter, sill, rödlök, purjo och kryddpeppar i krukan/burken och häll över den kalla citronlagen, låt stå i kylen i två dygn, sedan är sillen klar att avnjutas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.