Jalapeño är en perfekt smakkompis till inlagd gurka, det smakar svensk sommar med bett. Förvara inlagd gurka svalt och mörkt så håller den många månader
Skölj gurkan. Skär den i tunna skivor. Lägg skivorna i en skål eller burk. Blanda ättiksprit och vatten, smaksätt lagen med sötningsmedel, peppar och salt
Igår gick årets första Bondens egen marknad av stapeln. Jag hade stämt träff med min svärdotter Karins mamma Cecilia som lovat visa mig hur hon lägger in sina gurkor
Skölj och skiva gurkan med osthyvel eller liknande och lägg skivorna i en djup tallrik. Blanda ättika, socker, vatten, vitpeppar och salt till en lag och häll över gurkskivorna
Inlagd gurka håller sig i kylen någon vecka. Låt den inlagda gurkan stå och dra i kylen i minst 30 minuter eller någon timme upp till flera timmar innan servering
Blanda vatten,ättiksprit,socker och vitpeppar. Vitpeppar´n skall vara med tycker jag. Skiva gurka i tunna skivor, har man inte en maskin som skivar, så ta en osthyvel
Varför inte testa att göra din egna inlagda gurka. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. ja jag tänkte såhär till MIDSOMMAR det är så jätte gott till både mat och att lägga på mackan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.