60 g
Huvudrätt: 120 g Koka upp lagen och slå det på Skreibitarna så att det täcker. Lägg över en plastfilm så att det kokar vidare i formen. Låt dra i minst 24 timmar SERVERINGSDAGEN: Finstrimla spetskål och koka i lättsaltat vatten i 30 sek Kyl ner kålen och låt det rinna av ordentligt.
Tror egentligen inte på att fasta men eftersom både jag & min man inte får önskvärda resultat med viktminskningen just nu så tänkte vi ge kroppen en chock och det funkar
Smaka av med salt och peppar. Toppa med räkröra och garnera med räkor, citronklyftor och dill. 5 dl gräddfil 2 msk majonnäs 1 msk chilisås 2 msk hackad rödlök 2 msk dill salt och peppar 200 g skalade räkor 500 g oskalad vikt, spara några till garnering Garnera med
Servera med kokt eller pressad potatis och snabbgurka eller pressgurka. Om laxen blev inkokt eller ångkokt råder det delade meningar om, resultatet blev i alla fall smaskens
Det var egentligen flera månader sedan jag kom att tänka på inkokt makrill. Jag tror inte jag far med osanning om jag säger att jag inte ätit det på säkert femton år
Ingredienser Portioner. 4 500 g färsk lax utan skinn Inkokningslag 1 gul lök 1 citron 6 dl vatten 2 dl vitvinsvinäger 20 vitpepparkorn 1 kruka dill 1 lagerblad 1 msk salt Till servering potatis inlagd gurka dillmajonnäs Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
serveringsfat eller i en gratängform med hög kant. Täck med smörpapper och. okokta fisken, lagen ska täcka fisken med 1 cm. okokta fisken, lagen ska täcka fisken med 1 cm
Lägg laxen i en ugnsfast form med kant. Inkokt lax. Sätt in laxen med lagen i kylen. Garnera med dill. Servera med dillmajonnäs, ättiksgurka och nykokt färskpotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.