Häll över blandningen i resterande puré. Tillsätt därefter grädden i omgångar i blandningen. Lägg ett plastband innanför tårtringen, så får ni en snygg och jämn kant på moussen
Stek upp fyllningen, i detta fall kycklingfilé kryddad med paprikakrydda och champinjoner - jag steker dom var för sig och låter sig kallna lite i en egen bunke/kastrull
Hörde rykten om att det skulle bli dåligt väder i helgen…passade på att direkt på morgonen ta hand om lite tvätt och slänga ihop en mjuk kaka att njuta av under regnets timmar
1 gurka. 1 tsk salt. 1 msk citronsaft. 2 msk olja. Svartpeppar. Chiliflakes. Riv gurkan på rivjärnets grövsta. sida eller använd en grönsakssvarv om du har
Blanda samman crème fraîche och vispgrädde och häll blandningen över fisken i formen. När du använder olika mjölkprodukter i matlagningen kan det vara värt att tänka på att fetthalten varierar ganska mycket mellan t ex kaffegrädde och vispgrädde och mellan gräddfil och crème fraîche
Mixa samman äggblandningen med de torra ingredienserna och smörblandningen, om vartannat. Häll blandningen i en smörad och bröad form, stick ner bananskivor i smeten
Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och strö över skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan
Tillsätt mjölken och värm blandningen till 37 C. Det här suveräna receptet på formfranska kommer från boken 'Kakor, bröd & tårtor' av Anna - Maria Lautman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.