KALKONFILÉ MED STJÄLKSELLERI 400 g kalkonfilé2-3 selleristjälkar1 schalottenlök eller liten gul lök1/4 litet äpple i klyftorsmör till stekning1 msk vetemjölvatten till skyvispgrädde efter smak, åtminstone 1/2 dl1 liten bit chilipeppar, kan uteslutastorkad salvia 1/2-1 msksaltvitpeppar Peppra och salta filén och stek den hel i smör
600 - 800 g kalkonfilé. Sätt ugnen på 175 grader. Gör en ficka i varje filé och fyll den med pesto. Krydda med salt och peppar och linda baconet runt om
Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost
Igår kväll åt vi ingefärsmarinerad tonfisk med ris och het limesås. Jag marinerade de färska tonfiskfiléerna i en blandning av 3 msk japansk soja, 2 msk risvinäger, 2 msk olivolja, en liten bit hackad chilifrukt och en bit riven färsk ingefära
Ingefärsmarinerad kycklingfilé 2 port. Alltså, det är inte helt enkelt att hitta på och laga till middagar vid denna tiden på året när det är så varmt som det faktiskt har varit den senaste tiden
Kalkonfilé i en gräddig sås, med krispig rostad ingefära och finklippt gräslök. 4 port 500 g kalkonfilé1 bit ingefära, ca 40 gsmör-&rapsolja1 tsk salt1 krm svartpeppar2 dl vispgrädde1 msk kycklingfond½ tsk kinesisk soja1 tsk pressad citron2 msk hackad gräslök. 4 port 500 g kalkonfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.