Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vatten och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt yoghurt, olja, salt, ägg, honung och 2 1/2 dl mjöl och rör till en smet
Väääldigt länge sen jag uppdaterade matbloggen, men ikväll kände jag att det var dags. Lagade en SÅ god indisk rätt, så jag var tvungen att skriva ner receptet
Däremot hämtar jag inspiration från andra recept och igår satt jag och läste massa indiska grytrecept (indiskt är nog min favorit bland utländska matkulturer) och blev väldans sugen på lite sådär garam masala-yoghurt-curry-lite starkt men ändå mjukt-smak (läs indiskt) och då blev resultatet detta
Gör så här. Skala och finhacka löken. Häll av och skölj linserna. Mosa 1 dl av dem i en skål. Blanda färsen med 2 msk fond, vatten, mosade linser, salt, peppar och 1/2 msk garam masala
Här har ni härligt goda och stora köttbullar med indiska smaker. Känner ni currydoften. Åh, jag önskar så att ni kunde känna den härliga currydoften och framförallt – smaken
Laxspett med mangosallad. Du behöver4 portioner. 1 mango1/2 gurka2 chilifrukter1/2 liten purjolök1 lime4 laxfiléer8 träspettOlivoljaÖrtsaltSvartpeppar1 dl sweet chilisås4 portioner risSalladsbladFärsk timjanCaschewnötterGör såhärSkala och skär mangon i något mindre bitar
Ingredienser Portioner. 4 1 rödlök 1 burk kidneybönor (à 400 g) 1 burk majskorn (à 340 g) 1 burk tomatsalsa (à 300 g) salt och peppar 1 lime 1 avokado 500 g lax i tärningar 4 träspett 1 msk rapsolja 1/2 dl hickorysås Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.