Indisk lammcurry
Katinkas Kitchen
Katinkas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2-3 gula lökar, skalade och hackade
  • 4-6 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • 4-5 cm färsk ingefära, skalad och finhackad
  • färsk
  • 2-3 gröna chilifrukter, hackade (smaka av hur styrkan är på dem – det varierar mycket!)
  • av
  • 1 kanelstång
  • 6-8 hela nejlikor
  • 3 kardemummakapslar (de gröna stora kapslarna som innehåller kardemummafröna – om du inte får tag på dem tar du försiktigt några små frön hel kardemumma)
  • 1 1/2 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen spiskummin (obs! Förväxla inte med vår klassiska bröd- och snapskryddekummin!. Spiskummin heter cumin på engelska, medan den för oss mer vanliga kummin heter carawayseeds)
  • med
  • 1-2 tsk malda korianderfrön
  • 10-15 hela svarta pepparkorn
  • 1/2 tsk senapsfrön
  • 1 tsk rött chilipulver (här menar man egentligen en slags chili som oftast inte finns hos oss – jag brukar ta 1/2 tsk cayenne eller liknande chilipeppar och kanske lite chilikryddblandning också)
  • 1 msk curryblad (kan uteslutas om du inte får tag på det)
  • kan uteslutas
  • 1 kg färska mogna tomater eller 2 burkar plommontomater av god kvalitet
  • 1-2 dl matlagningsyoghurt
  • till
  • salt
  • olja till stekning
  • Länk till raita: http://katinkaskitchen.com/?p=2859
  •  
  • Länk till roti/chapati

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.