Stycka upp kycklingen i delar och bryn i stekpanna med lite smör. Garnera med hackad koriander. Lägg därefter ner kycklingen i gjutjärnspannan och häll över grädden, vatten och mango chutney
Smaka av grytan med salt och peppar samt mango chutney samt mer curry om så önskas. Koka ris och förbered skålar med skivad banan, russin, nötter och mango samt ananas i kuber under tiden
Tärna kycklingfiléerna och lägg dem i en stekpanna med lite smör, krydda på med hälften av currykryddan, salt och svartpeppar och stek kycklingen så den får färg runt om
Såsen delar på sig på slutet, rör då i gräddenoch rör om. Har man lite mer tid en dag kan jag rekommendera att laga den här mycket goda indiska rätten, Mughalai Korma, kycklinggryta
Häromkvällen blev det hemlagad Thaimat igen - åter kycklinggrytamed röd curryoch kokosmjölk. Receptet är väldigt likt mitt tidigare , men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta Thaigryta med kyckling och röd curry 3-4 port 500 g Kycklingfilé 400 ml Santa Maria Coconut Milk Light 1 gul lök 50 g morötter 50 g Haricot verts 2-3 msk ICA Asia Red Curry Paste Tina kycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor Skala löken och strimla den på längden Skär moroten i skivor eller gör som jag och stava den med Alligator Stek kycklingen Stek löken och morötterna, tillsätt haricot verts mot slutet av stekningen Blanda Kyckling och grönsaker i en stor stekpanna/gryta Häll över kokosmjölken och blanda i Curry paste efter smak Låt koka ihop Servera med ris 3-4 port
Tillsätt mandelmjöl, kokosgräddeoch citronsaft. Jag fick en idé hur man kan kamouflera smaken av gurkmeja i mat, genom att göra en snabblagad variant av Indisk Chicken Korma
Tillsätt vatten, pressad vitlök, buljongtärning, koncentrerad äppeljuice ochmatlagningsgrädde. Servera kycklinggrytanmed äppel- och päroncouscous och en god sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.