Det finns inte mycket som värmer bättre i vinterkylan än en indiskcurry. Cocos- laxcurryIngredienser. Sist malda torkade kryddorSedan gör man såsen på tomat, kokosmjölk, eller kanske hackade nötter i vatten, för att till sist tillsätta kött, fisk eller grönsaker
The Vegetarian Curry Bible är en komplett indisk kokbok som ligger på nätet i PDF-format. Den vegetariska currybibeln – Vegetarian Curry Bible – Gratis indisk kokbok
Självklart serverat med kritvitt basmatiris och naanbröd gräddat på sten. Den råkalla vinterkylan lockar fram många värmande matidéer, den gången med inspiration från Indien eller i alla fall vår tolkning av indiska smaker
Jag använder många olika kryddor i min matlagning och när jag fick möjlighet att laga middag tillsammans med marknadschefen för kryddor på Santa Maria så passade jag på att tillaga en god indisk kyckling curry som innehåller väldigt många olika kryddor
Hade lite frysta torskfiléer hemma och istället för att som jag i vanliga fall brukar göra, antingen steka på dem i smör eller köra i ugnen så gjorde jag en "fishcurry"
Engagerar man dem i matlagningen är chansen större att de smakar på maten. Skala och riv sötpotatisen. Sätt ugnen på 225°C. Lägg bollarna på en ugnsplåt och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter
Lägg i köttet och bryn det runtom på stark värme. Skär av ändarna på auberginen, skala och skär de i 1 ½ cm tärningar. Häll på 4 dl vatten, krydda med 1 tsk salt och låt sjuda 30 min under lock
Massaman curry är en Thailändsk version av en maträtt som ursprungligen var persisk. På Thailändska heter den nam phrik kaeng massaman eller nam phrik kaeng matsaman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.