Salta och peppra och bryn fläskfilén runt om i smör i en het stekpanna. Låt fläskfilén kallna. Vik ihop smördegsrullen och lägg den med skarven nedåt på ett ugnssäkert fat
700 g fläskfilé, svensk putsad. Fläskfilé700 g fläskfilé, svensk putsad 2 klyftor vitlök, hackade 2 msk soja 2 msk honung 0,5 tsk salt 1 krm peppar. Hasselbackspotatis12 potatisar, av valfri sort 3 msk smör 0,5 dl ströbröd 0,5 tsk salt
Salta och peppra. Ca 600 g fläskfilé. 1Salt och peppar. 11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Stek under tiden champinjonerna i lite extra smör i samma panna, salta och peppra. 1Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Skala potatisen och dela på mitten. 1Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatis samtidigt och servera varmt tillsammans med en grön sallad
Vi skulle egentligen ha ätit helstekt fläskkarré men eftersom att jag glömde att ta fram den ur frysen i tid så fick det bli en snabblösning medfläskfilé
Skär små jack på ovansidan av fläskfilénoch tryck ner vitlöksbitarna i dessa. Igår blev det en svensk grillklassiker nämligen fläskfilén som hamnade på menyn
Här hos oss firar vi till att börja medmed champinjon-gratinerad fläskfiléochhasselbackspotatis, en riktig nostalgi tripp för min del, och om vädret tillåter blir det även ett besök vid den lilla lokala majbrasan här på orten
En hederlig bit fläskfilé som stekts i skivor gjorde inte det hela sämre kan jag meddela. Skär fläskfilén i halvtjocka skivor och stek sedan i vitlökssmöret på båda sidorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.