I torsdags kväll lagade jag mexikansk torskrygg till middag och nej – proteinbrödet var inte en del av matkassen utan mitt substitut till tortillasbrödet som skulle serveras till fisken enligt receptet
I söndags kom veckans leverans av Linas matkasse som vi får varannan vecka. I vanliga fall tycker jag middagsrecepten i Linas Matkasse är väldigt genomtänkta portionsstorleksmässigt, även för en hungrig tjej som mig
Som så många andra högtider så tycks semmelsäsongen starta tidigare varje år. Själv såg jag säsongens första semlor redan i mellandagarna i Thelins skyltfönster…
Den här gjorde vi i söndags – kan inte alls ta åt mig äran för receptet för det är en ren kopia av receptet i senaste ICA Buffé – men den var så himla god att jag ändå vill sprida den vidare
Att komma hem till ett färdigt recept när hjärnan sedan länge stängt av var guld ikväll. Biff á la lindström och potatis var precis vad denna hungriga själv behövde för att överleva kvällen
Vi har nu lagat middag från Linas Matkasse i två dagar och båda middagarna har varit över förväntan. Varannan vecka kommer vi att få hem matkassen och varannan vecka är det i vanlig ordning jag som kommer stå för middagarna – och det jag framförallt ser fram emot är att börja använda ingredienser jag fått nys om i kassarna
Den sista (som skulle vart den första) rätten från Linas Matkasse. Det här må vara det fulaste brödet jag någonsin bakat, men låt mig då tala om att den semi-flytande formen på min fralla orsakades av en aningen för kort gräddtid – vilket i sin tur ledde till en av de godaste bröden jag bakat
Okej hur är det möjligt att även denna morgon börjar som igår, med att försova sig. Haha jag kommer ju precis tillbaka efter två veckors semester, mer utvilad än så här kan en inte bli
Det fina med Matkassen är ju det här med att upptäcka nya smaker, kryddor och recept och inspirerad av majsfrittatan vevade jag och Hanna (också Matkasse-innehavare) ihop en frittata med rökt lax och sötpotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.