Vispa smör, ägg och sötningsmedel (smält inte smöret). Häll i vetemjöl, bakpulver. Rör till en fin deg. Tryck/ kavla ut halva degen i en smord ugnssäker form
Rör ihop ägg, crème fraiche, sirap, olja, salt, bakpulver och bikarbonat. Tillsätt linfrö, solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrö, mandelmjöl, nötter och mandel och blanda om
Frukt & Nöt. Brödet är gott som det är eller med något mer 'smaklöst' pålägg & får dig att kanske springa på toaletten mer än 1 gång per dag som mamma uttryckte det, haha
Häll yoghurten och bananen i en matberedare eller mixer, blanda och häll sedan i bären och juicen och blanda alltsammans några minuter så det blir som en dryck
Som så många andra högtider så tycks semmelsäsongen starta tidigare varje år. Själv såg jag säsongens första semlor redan i mellandagarna i Thelins skyltfönster…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.