Ibland väljer jag att översätta artiklar från engelska till svenska då många tycker det är jobbigt och svårt att läsa engelsk text, samtidigt som jag gör det så lär jag mig själv också för då analyserar jag texten samtidigt så det är både för min egen del och för er som läser min blogg, vilket jag är otroligt tacksam för att ni gör
Här kommer några ungefärliga koktider, tjockleken är den tjockaste delen på fisken. Hälsokokboken av Ulrika DavidssonUndrar du vilken fisk som du ska välja
Dock ser jag en stor fördel att vara dedikerad och gå in för det när det väl gäller så det inte blir en onödigt lång process, och då kan man behöva göra vissa uppoffringar
En diskussion har nu blossat upp om hur naturligt det är, eftersom det extraheras ur bladet med hjälp av lösningsmedel som butanol eller bensen och genomgår andra kemiska processer på vägen till att bli ett vitt pulver
Så, igår gjorde jag själva bullen, och idag var det dags att göra det bästa - egen mandelmassa. Alltså det FINNS inget som går att jämföra med det, inget café, inget fik och ingen köpesemla har lika god mandelmassa, och då är den ändå superenkel att göra
Tillsätt apelsinskal och mandelmassa. 14 dl vetemjöl. 1100 g riven mandelmassa. 1rivet skal av 1 apelsinSå här gör du 25 minuter Smält smöret och låt svalna. Grädda i 175 grader i ca 45 min. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 1139
Kakorna ska inte vara helt genomgräddade, för de ska in i ugnen igenn. Det var lite mer chokladsmak i dom i och för sig, men det var ända som en mandelmussla fylld med knäck och det var precis lika gott som det låter
Jag älskar ju sötsaker i alla former, men i bland blir man ju lite extra glad när kakfatet svämmar över av såna här små godingar och den gången hade jag aldrig smakat dem innan
Tillsätt apelsinskal och mandelmassa. 14 dl vetemjöl. 1100 g riven mandelmassa. 1rivet skal av 1 apelsinSå här gör du 25 minuter Smält smöret och låt svalna. Grädda i 175 grader i ca 45 min. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 1902
Lingonkola , 30-40 st 2 dl frysta lingon 1 ½ dl vispgrädde 2 ½ dl strösocker 1 msk ljus sirap Klä en form, 20x20 cm, med bakplåtspapper. Låt koka på medelvärme tills kolan håller 125°. Ställ i kylen minst 4 timmar. 30-40 st
En liten saffranskaka med lingonsylt i. 1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. 4. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här
Vänd blomman upp och ner i handen när den skall ur första folieskålen och placera den i den nya. Efter önskemål kommer nu en steg för steg beskrivning på hur jag gör pioner i sockerpasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.