gång här hemma men hurmycket mat ska man egentligen laga. Potatissallad 100-150 gr. Paj 100-125 gr. Dressing 1-2 msk. Dessertost 15-25. Färskost 15 gr 50 gr. 100-150 gr. 100-125 gr. 1-2 msk. Dessertost 15-25
Torkade aprikoser innehåller relativt mycket järn. Näringsinnehåll200 g torkade aprikoser ger 12 mg järn så om purén delas på 12 små portioner så det ger 1 mg järn per portion. noReceptIngredienser200 g torkade aprikoser5 dl vattenBlötlägg dem över natten, dela dem i mindre bitar med en sax, häll över i en kastrull och fyll upp med vatten precis så det täcker, koka i ca 10 min. 12 mg j. 12 små portioner. 1 mg j. ca 10 min
Men då och då funderade jag över hurmycket eller lite fisk de egentligen innehöll. 6 månaders matLilla laxgrytan 10% lax NestléBarnmatPasta med lax (8%) lax Semper barnmatFiskgratäng (8,5 % torsk) Semper barnmatPotatis med torsk och morötter (10% torsk) Semper barnmatTorskmos (uppger inte hurmycket fisk rätten innehåller) Peppes barnmatHippbarnmat - har ingen fiskrätt från 6 månaderI en burk på 190g som innehåller 10% lax så motsvarar det alltså 19g lax. 19 gram lax ger 2,38 ug D-vitamin, 0,03 g omega -3, 0,09 g EPA, 0,05 g DHA. 8% torsk på 190 g ger 15,2 g torsk, Torsken är mager och bidrar med 0,15 ug D-vitamin och endast 0,01 g EPA. Barnmaten innehåller ju så mycket annat än fisk vilket ju är tur och ingredienser som rapsolja bidrar också med vitamin D, och omega-3 men inte EPA och DHA som är fettsyror som inte finns i vegetabilier. 190g som innehåller. 19g lax. 19 gram lax ger. 190 g ger. 15,2 g torsk, Torsken är mager och bidrar med. 0,15 ug D. 0,01 g EPA
Till skillnad mot rotfruktschips som tar ganska lång tid i ugnen så var ju detta klart på 10. * 1/2 msk olivolja. Sätt ugnen på varmluft 170C. 1/2 msk olivolja
Potatissallad 100-150 gr. Paj 100-125 gr. Dressing 1-2 msk. Dessertost 15-25 gr. Färskost 15 gr 50 gr. 100-150 gr. 100-125 gr. 1-2 msk. 15-25 gr. 15 gr
"Hur går det för Tant Russin och hennes brödmättnad. Tillsätt sirap och yoghurt. I alla fall för en kontorsråtta till ingenjör som äter lunch 11. 15. 1 ½ dl rågsikt. 1 dl rågkross. 1/2 dl solrosfrön. 1/2 dl pumpafrön. 1 tsk salt. 1 tsk bikarbonat. 1 rivet sött äpple. 5 dl naturell yoghurtGör så här. Sätt ugnen på 175 grader. 1 ½ dl rågsikt. 1 dl rågkross. 1/2 dl solrosfrön. 1/2 dl pumpafrön. 1 tsk salt. 1 tsk bikarbonat. 1 rivet sött äpple. 5 dl naturell yoghurt
Årets vörtbröd är fixat – och detta blev ett mycket gott bröd – bättre än förra årets. Jag hade även indikationer av en följer på facebook att mängden vätska nog var för liten i förra årets recept så den totala mängden vätska är mer i årets – mycket lyckat
Hur hänger din söndagshatt. 1,5 dl mjölk. 1 ägg. 1. Sätt bullformar i en muffinsplåt, typ 10-12 st. Grädda i 12 minuter. 1,5 dl mjölk. 1 ägg. 12 minuter
Mycket god pasta, med fin tryffelsmak och som passade mycket bra ihop med den parmmesanstinna såsen. Kerstins ostsås4 portioner3 dl riven parmesanost2 dl crème fraiche1/2grönsaksbuljongtärning1-2 msk vatten1 krm paprikakrydda1 knivsudd muskotvitpeppar och ev lite saltVärm crème fraichen i en kastrull. 1/2 grönsaksbuljongtärning. 1-2 msk vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.