Men eftersom citronsyran förutom att dra ur smak och färg ur blommorna, också verkar svagt hämmande på bakterietillväxten gördu bäst i att frysa in saften
Den är superenkel att göra och håller länge om du förvarar den lufttätt. Eftersom att kryddmixen innehåller rena kryddor så kan du använda den till vilket recept du vill och du behöver inte justera någon sockermängd, den fungerar också fint inom LCHF
Vad du än gör, dubblera inte receptet. Gör en naturell knäck eller smaksätt med tex vaniljstång, saffran, flingsalt i och/eller ovanpå knäcken, lakritspulver eller mandarinzest
Gör man den på rätt sätt blir chiagröten krämig och god men använder man till exempel en vattnig och tråkig mjölk kommer din chiagröt också att smaka tråkigt
använd helst Opastöriserad mjölk om du får tag på det. Det blir inte stor ost som flyter runt i vasslan, som bara är att slänga (förr bakade man på vasslan men vem har tid med sånt
Orginalinlägget Hurdugör din egen vassle hittar dupå Hälsa som livsstil. Vassle är rikt på enzymer och levande bakterier och är perfekt att använda som startkultur eller tillsätta i en juice eller smoothie för att få ett extra tillskott av goda bakterier
Häll i lite paprikapulver (beroende på styrka) och salta och peppra efter tycke och smak. Så odlar du ingefära – steg för steg Hemgjord falafel (4-6 personer) Ingredienser. 500 g bondbönor (färska) 1 gul lök 2-3 vitlöksklyftor 0,5-1 dl koriander 0,5 chili 2 ägg torkad paprika 1-2 tsk spiskummin salt och nymortlad svartpeppar Gör så här
Har du provat det på flera olika sätt. På vilket sätt blir det godast. Vad tipsar du om. SÅHÄR gör jag numer och det smakar slipprigt rike av himmel ca
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.