Recept på nyårs mat från det gnistrande 80 talet. Från Nostalgi prinsessan Miss80tal kommer detta recept. På 80-taletsnyårsmeny stod gärna rätter som enkelt kunde trollas fram med – ja, självklart – grädde. Nyåret 1988 avnjöts bland annat en fiskrätt, som inte krävde någon direkt femma i hemkunskap. Under 80-talet får vi råd att resa och nya matkulturer som sushi och thaimat hittar till Sverige. Nyårs meny 1980. 80-talet får vi råd att resa och nya matkulturer som sushi och
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Resterfrån fredagsmysets tacomiddagar går alltid att få fram nya skapelser av. Middagsrester blir ofta över i kylskåpet och det går alltid att trolla fram nya rätter bara man har lite fantasi
Så nästa gång du gör egen nöt- eller mandelmjölk, gör biffar av resterna. Det behöver inte vara just mandel och sesam, det kan vara resterfrån cashewmjölk, enbart mandelmjölk eller hasselnötsmjölk
På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Hursomhelst så provade jag ett nytt recept till förrätt på nyårsafton och tack och lov så föll det väl ut
Eftersom vi hade några icke-köttätare gjorde jag moussen på veggel istället för gelatin och så dubblade jag receptet, vilket räckte fint för nio personer
Underbar kaffe- och Kahluaglass. Ta chokladen från värmen och rör i gulorna. Vispa alla ingredienser tillsammans tills mjuka toppar formas, och du har en härlig, caffe latte-färgad luftig blandning
Skär bort lite av degen i kortändarna så att du har ungefär fem cm på varje sida - det beror lite på hur lång din köttbit är hur mycket du behöver skära bort
Jag kunde inte hålla mig länge från att börja använda mina polkagrisar. Inlägget Polkamousse, härlig dessert som passar fint till nyår publicerades ursprungligen på Delikatessboxen
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Nyårsafton närmar sig och förväntningarna är som alltid höga, godaste maten ska serveras i vackraste klänningen, finaste champagnen ska drickas med de bästa vännerna och man ska vara på sitt allra soligaste humör
Doppa därefter kanten i socker- och kanelblandningen. 1 klyfta melon, cantaloupe- eller honungsmelon (ca 250 g). -Mama Skogly ♥ 1 glas. 1 klyfta melon, cantaloupe- eller honungsmelon (ca 250 g)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.