Här på bilden serveras den i sin enkelhet med smör hoprört med lite citron, peppar och flingsalt. Nedan kommer några fler varianter som den djävulskt goda VSP och Smältcitronsmör
Förutom hummern så blev det en del andra godsaker också, men de tänkte vi fylla på med under kommande dagar så ni får några smarriga inlägg att se fram mot
Låt osten smälta i såsen tillsätt sedan maizena som är utblandat med lite lite vatten. Vi ville lyxa till det lite med en god förrätt så det blev gratinerad hummer
Tillsätt tomatpurén och låt det fräsa några minuter, fyll på med vatten så det knappt täcker skalen. Smält smör i en stor gryta, tillsätt skalen och låt dom fräsa en stund
Kommer ni äta lite godare mat när det är helg eller kör ni på med "vanlig" mat vardag som helg. Om ni vill äta något festligare så kan jag tipsa om hummer
Eyvind föreslog hummer och problemet med ”gå-över-smakbiten” var löst. Mitt hundrade inlägg måste ju bara innehålla en favorit som varit med från början av min matkarriär
Smaka av med konjak, salt och vitpeppar. Dela hummern i två lika delar. Skaka den sparade vispgrädden med mjölet och häll på det i omgångar tills det tjocknar
Nyfångade fräscha mixtallrikar med en god aioli till är oslagbart. Fördela över osten och gratinera i ugnen tills osten har smält och fått en fin färg ca fem minuter
Smaka av med konjak, salt och vitpeppar. Dela hummern i två lika delar. Skaka den sparade vispgrädden med mjölet och häll på det i omgångar tills det tjocknar
Laga till hummer kan man ju göra på olika vis, oftast så har vi bara låtit dom få ett uppkok på spisen för att sedan hugga in med skaldjurskniv, gaffel och nötknäckare och doppat köttet i smält smör eller Rhode Islandsås med vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.