Häromdagen ville jag prova om jag kanske skulle byta ut den kokta brysselkålen, som vi brukar ha på julbordet, mot en lite piffigare, rostad variant med glaze
I mitt recept på rostadbrysselkålmed vitlök, citron & parmesan får det en fräsch syrlighet från citronen som bryts av mot en alldeles lagom ton av vitlök
6 500 g brysselkål 1 msk rapsolja 1 tsk salt 2 krm malen svartpeppar 1 apelsin 50 g smör 1 dl hackad sötmandel Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ringla över olivolja, krydda med salt, peppar och saffran. Att ugnsrosta blomkål och brysselkål blir väldigt gott, långt ifrån den kokta smaken så har du inte testat det så gört
Garnera ev med kålblad. Lägg undan 4 fina klyftor för 4 port och krossa resten tillsammans med crème fraiche och citronskal. 300 g brysselkål. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1⅕ kg pumpa t ex hokkaidopumpa 1 dl Arla Köket® ekologisk crème fraiche rivet skal av 1 citron 100 g Arla® Svenskt Smör ekologiskt 50 g hackad mandel 300 g brysselkål
Låt gärna en kula smör koka med i vattnet. rostade. 1 kg brysselkål. Sätt ugnen på 200 grader. Plocka ner kålen, koka den mjuk i saltat och sockrat vatten
Servera med citronklyftor. Rostar man brysselkål blir den söt och mild, så även människor som har fördomar mot brysselkål kan kanske övertalas att provsmaka
Servera brysselkålenmedrostad mandel, skivad rödlök, smulad fetaost och olivolja. Du behöverBrysselkålMandel, skaladRödlökFetaostOlivoljaGör såhärSkölj brysselkålen och plocka bort fula blad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.