Syltade egna apelsinskal är mycket godare än de som finns att köpa färdiga. De syltade apelsinskalen är så söta att de håller sig länge som marmelad, om du förvara dem i en glasburk med lock och i kylen
I Födelsedagskransen ( bakpulverbrödet ) ersatte jag suckaten med apelsinskal. SYLTADE APELSINSKALSkal av 3 apelsiner strimlas ( 3-5 mm ) och kokas i vatten 3 minuter
Strimla apelsinskalen med potatisskalare eller zestjärn. Koka apelsinskalen i nytt vatten i 10 minuter. Lägg i apelsinskalen och låt koka sakta i 10 minuter
Jag passar istället på att sylta apelsinskal för bakning och desserter. Detta recept fungerar utmärkt för att göra goda syltade apelsinskal till min kommande Ambrosiatårta
Sedan upprepas proceduren i ca 5 dagar tills skalen är blanka och smakar bra, förvara burken i kylskåp men se till att lagen täcker apelsinskalen helt, då håller de länge
Dela, kärna ur och skär plommon i midre bitar. Koka upp plommonen med skalad och finkackad rödlök, finriven ingenfära rött vin, balsamvinäger, kanelstänger, chilipulver, salt, socker, ev
Jag hade turen att hitta jättefina kanderade apelsinskal och citronskal utan en massa tillsatser på. Finhacka ingefäran, och hacka ev apelsinskalen lite mer
Tillsätt brynt smör, grädde och till sist kanderade apelsinskal. 50 g kanderade apelsinskal. Kan hända att jag är lite sen på bollen när det gäller brynt smör
Huvudrätten var en Boeuf Bourguignon med apelsinskal i. Pressa ner vitlök och häll i lagerblad, timjan, oregano (höfta gärna lite med kryddorna), buljongtärning, tomatpuré och de två bitarna apelsinskal
Apelsinparfait i pumpautskuret apelsinskal 9 apelsiner 9 äggulor 3 dl socker 6 dl pressad apelsinsaft 1/2 msk vaniljsocker3 dl vispgrädde Skär av apelsinernas topp och krama ur saften. Ta ut smet och apelsinskal och fördela smeten i apelsinhalvorna och frys parfaiten i minst 3 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.