Servera till ris. Vad är det här för vinter. Vädret den här vintern har varit…. konstigt. I fredags efter jobbet promenerade jag hem över isvägen och det här var helt gudomligt
Jag serverademed jasmin ris och pasta till dem som ville ha det och lite sallad. Denna köttgrytan är väldigt enkel att göra och passar så väl medris som pasta
Med ljuset kommer salladssuget och denna kycklingsallad medröttris (som för övrigt är min favorit), päron, getost, tranbär och valnötter skulle inte sitta fel nu
Tillsätt sedan currypastan och låt fräsa med en minut innan du tillsätter vatten, kokosmjölk, morötter, en skvätt fisksås och sesamolja och låt puttra några minuter
Krispig tofu i apelsin- och ingefärschutney, serveradmedris och vårlök. Jag serverade tofun på basmatiris (älskaaaaaar deeeeeet - hur kan man gå från en rishatare till risälskare bara sådär
Vi serverade även smulad fetaost till. Här har biffarna fått smak av selleri, ingefära, gurkmeja, vitlök och serveras en chilikryddad tomatsås med zucchini och en citronsmakande sesamsås på tahini – och röttris som jag tycker är särdeles gott
Blanda risetmed päronklyftor, getost, rucola, granatäpple och nötter. Halvera granatäpplet och slå ut kärnorna genom att banka med baksidan av en träslev på granatäpplehalvan
Smaka av med sambal oelek och soya. Servera röttris till, som visserligen tar lite längre tid att koka, men innehåller mer fibrer, vitaminer och mineraler än det vita
För den som då tål och vill ha kolhydrater serverades det rismed en frasigt stekt kycklingbiff. Till detta serverade jag en crème fraiche sås blandat med äppel chutney med sting
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.