Hummus är en frukostfavorit hos oss, den är både laktosfri & proteinrik och riktigt god dessutom. Förr i världen köpte jag färdig hummus ibland men den är inte lika god som den här egenmixade, så nuförtiden gör jag alltid en egen
Det här receptet har blivit en ny favorit från Maria Elia´s bok "The modern vegitarian"Biffarna har mycket smak i sig, och förutom att de är fantastiskt goda tillsammans med den något sötare homousen som görs på både morötter och kikärtor och passar perfekt med seltan i feta salladen funkar dom utmärkt att ha till matlådan dagen därpå, om det nu blir något över
Jag gjorde hjortfärsbiffar för första gången idag. Inga konstigheter. Jag blandade 500 g färs, 1 finhackad stekt gul lök, ett ägg, salt, senap och peppar
Hummus/houmus/hommos har sitt ursprung i arabvärlden och är en kikärtsröra som traditionellt består av kikärter som mixas till en slät röra tillsammans med sesampasta (tahini) och sedan kryddas med vitlök, citron och spiskummin
Nu ÄR det sommar och då orkar man varken äta eller laga mat längre - är det inte så. Idag värme vi upp färdigköpta frysta falaflar, och brödrostade några pitabröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.