Grönkål är en underskattad grönsak. Skapligt billig, väldigt god och sprängfylld med nyttigheter. Dessutom sägs den vara väldigt lättodlad och kan stå kvar ute och skördas långt inpå vintern
Det är väldigt länge sen jag gjort någon stek, men efter att ha läst fina bloggen Två små kök, så bara måste jag slå till på hennes porterstek och oj vad gott det blev
Fläskfilégryta med soltorkade tomater och purjo. Här kommer ett recept som är lite småtrevligt så där. Lättlagat men ändå lite smålyxigt en helt vanlig dag
Mitt förhållande till korv är en lång kärlekshistoria. Kumlakorven kom in tidigt i mitt liv, när jag bodde i Örebro och jag gillar faktiskt allt från Partajgrillare till gryniga, handgjorda Isterband
Ena sonen är av den kräsna sorten och gillar inte alls röror och såser av olika slag. Men EN sås älskar han och det är den kalla såsen de får till panerad fisk i skolan
Här har vi resultatet på mina nötchokladrutor. Lite nostalgi som sagt för mig att äta dessa men jag får nog ändå erkänna att de inte slår min farmors men de är inte långt ifrån iallafall
Vad mycket grönsaker det finns som man liksom ”glömmer bort”. Blomkål är en av dem. Kanske för att man fick den sönderkokt som barn, eller inte gillade de lite bittra bitarna av rå blomkål som föräldrar tror att barn ska tycka om
Idag fuskade jag lite när jag skulle baka lite formbröd till min kära fru. Som du säkert vet vid det här laget har jag och det glutenfria mjölmixerna krigat hårt många gånger och de flesta gångerna har det gått käpprätt åt varmare breddgrader
Detta hade jag varken sett eller hört talas om innan Anna nämnde det. Att smälta choklad och blanda ner cornflakes har jag gjort innan, men aldrig dessa… fast det har jag inte gjort nu heller eftersom det var Anna som gjorde dem
Hallojsan. Har du provat att göra egen curd. Det är en härlig, len och smakrik kräm som kan användas till bakverk, tårtfyllningar, på helgmackan osv, Det är inte speciellt svårt att göra, du borde verkligen prova
Solen visade sig i tre minuter under eftermiddagen och min sommarlovslediga, uppehållsferietjänstarbetande, men nu semesterfirande fru skriker grill i telefonen
Vi äter inte socker längre. Raffinerat vitt socker verkar vara vår tids ondaste livsmedel. Vi ser hur fler i vår omgivning lider av sockerberoende och effekterna av sockret på kroppen och framför allt beteendet påminner inte så lite om härskarringen och Gollum
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.