Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Vispa äggulorna i en skål och häll i sockerlagen under kraftig vispning
Skilj gulorna från vitorna. Spara vitorna i kylen eller frys dem. De går bra att vispa efter frysning. Blanda gulor och socker i en rostfri kastrull eller bunke, ställ den i vattenbad och vispa hela tiden tills smeten når 50°
se, glutenfritt, hjortron, hjortronparfait, matblogg, parfait 4 portioner. Är man hjortronälskare som jag är kommer den här parfaiten att falla en i smaken
Hjortronparfait med varm hjortronsylt och mandelskorpa. Nu söker ni efter nyårsmenyer ser vi, och reninnanlår med potatisgratäng, chokladsås och brysselkål, samt hjortronparfait med mandelskorpa, vår nordiska meny med italienska inslag som serverades på julafton, fungerar även utmärkt som nyårsmeny
Hjortronparfait med varm hjortronsylt och mandelskorpa till. Är inte det ett rätt tråkigt val av efterrätt till årets stora middagsbjudning, när man skulle kunna lyxa med läckerheter som denna saffransmousse (eller denna panna cotta där man också kan tillsätta saffran och garnera med tinade sockrade hjortron istället för hallon), en hjortronparfait, en semifreddo med dadlar och torkade fikon, eller superenkelt tillredda glöggkokta päron med nougatgrädde
Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp till en sockerlag. Lyft kastrullen från värmen. Vispa äggulorna i en skål och häll i sockerlagen under kraftig vispning
Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Vispa äggulorna i en skål och häll i sockerlagen under kraftig vispning
Receptet ger ca 12 bitar parfait. 1. Blanda äggulor, socker och vatten i en bunke. Ställ bunken i vattenbad på spisen och vispa kraftigt tills krämen tjocknar och blir vit och porös
Hjortronparfait. ) Hjortronparfait. Jag hittade en skvätt hjortronsylt som sett sina bästa dagar. Perfekt, då kan jag göra parfait, tänkte jag och skred till verket
Antingen lagar du denna dessert som en stor tårta eller som bakelser. Tänk på att parfaiten behöver tre timmar på sig i frysen för att stelna, så att du planerar rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.