Garnera med varm hjortronsås och knäckflarn. Koka upp grädde och hjortronsylt. 6 port6 dl vispgrädde2,5 dl hjortronsylt5 gelatinbladHjortronsås1 dl hjortronsylt2 msk vattenGör så här
Hjortronsylt går bra, men minska då sockret till hälften. Värm grädden med socker och hjortron. Värm glasen med pannacottan försiktigt i varmt vatten och stjälp upp på en tallrik
Servera pannacottan toppad med mylta - rårörd hjortronsylt eller färska hjortron. Krama ur gelatinbladen och tillsätt till kastrullen med gräddblandningen
Eftersom han är en äkta norrlänning blev det tårtor med chokladmousse och hjortron efter att först ha grundat med äkta pitepalt (han hade gjort glutenfria till mig)
syltsocker. 1hjortronVarva bär och socker i en kastrull, låt stå 1 timme. Sjud försiktigt 5 minuter, häll upp på väl rengjorda burkar och förvara svalt
Jag har gjort denna pannacotta två gånger redan och första gången serverade jag den med dajmsnittar (se bilden) och andra gången med en klick hjortronsylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.