Hemma fanns det ryggfilébitar av Alaska pollock, som behöver varieras, 1 gul paprika, en bit grön paprika, några frysta bönor för färgens skull och lite röd chili för smakens skull. ALASKA POLLOCK I KRYDDSTARK SÅS 4 bitar ryggfilé av Alaska pollock eller annan vit fisk1 msk smör, 1 msk olja 2 dl vatten 1 paprika, gul, röd, grön efter tillgång10-20 brytbönor eller andra bönor1-2 cm röd chili eller lite chilipepparsalt, svartpeppar1-2 tsk maizena potatis efter matlustenblomkål, lika mycket som potatis räknat i volym eller mindre
För en evighet sen frågade en annan vän mig om inte jag skulle testa göra baked alaska (aka glace au four) någon gång och har hela tiden haft det i bakhuvudet
Ingredienser Portioner. 4 2 ananaser 2 msk smör 1/2 dl mörk rom 1/2 l vaniljglass 1 dl rostad riven kokos 1 krm flingsalt Italiensk maräng 3 dl strösocker 1 dl vatten 4 små äggvitor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Här har jag valt Alaska Pollack som fisk men det går lika bra med vilken vit fisk som helst. 500 g alaska pollak eller annan vit fisk, 3 dl matlagningsgrädde, matredning, salt, citronpeppar, 1 tsk timjan, 1-2 msk gräslök, 1/2 röd paprika, 1/2 gul paprika, 3-4 msk chilisås, 1-2 dl riven ost. 500 g alaska pollak eller annan vit fisk,
4 Alaska pollockbitar eller annan vit fisk. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en ugnsfast form, skiva smöret med en osthyvel och lägg på fisken, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.