Het ostdipLägg i crème fraiche och ost i en kastrull. Fisken700 g vit fisk (jag använde skreitorsk)2 msk kokosolja att steka i1 st vitlöksklyfta1 st rödlök3 tsk chilipulver (den milda varianten)2 tsk paprikapulver1 tsk spiskummin1 tsk salt1 st lime saftenHet ostdip1 dl crème fraiche150 g riven ost2 msk jalapeños i lag1 tsk gurkmeja0,5 tsk paprikapulver. Fisken700 g vit fisk (jag använde skreitorsk)2 msk kokosolja att steka i1 st vitlöksklyfta1 st rödlök3 tsk chilipulver (den milda varianten)2 tsk paprikapulver1 tsk spiskummin1 tsk salt1 st lime saftenHet ostdip1 dl crème fraiche150 g riven ost2 msk jalapeños i lag1 tsk gurkmeja0,5 tsk paprikapulver
Börja med att bryna lök så den blir genomskinlig i en gryta, lägg i alla kryddor så att de får fräsa med ett par minuter, lägg i grönsakerna, rör om, sänk värmen
Jag hjälper sedan en vecka tillbaka till på ett flyktingboende i närheten av Glommen. Jag är så glad över att ha träffat dessa kvinnor och önskar att alla fick samma möjlighet
Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.