Skala päronen och ta bort kärnhusen. Låt päronen svalna. Blanda vatten, socker, ingefära, vaniljsocker och citronsaft och låt päronen koka försiktigt i blandningen ca 10 till 30 minuter (tiden beror på päronensfasthet), de får inte koka sönder, känn med sticka. Förvara i glasburk i kylskåp 2 st päron
Då har jag hittat den ultimata marinaden. Marinaden använde jag till fläskfilé som grillades och det snälla köttet fick en rejäl smakkick efter några timmars marinerande
Dela Dumlekolorna i mindre bitar och rör ner dem i grädden och rör tills de smält. När blandningen är helt genomkall vispas den upp till en härlig fluff
Ikväll blev det en ny lite hetare Rub till fläskfilé. Jag blandade egentligen kryddor lite efter smak, och det blev succé till fläskfilé med sötpotatis och aubergine
Mitt tips på njutbar mattill nyårsafton går därför i maritimt tema. Ser fram emot att få dela med mig av mycket gott även nästa år, hoppas du följer med på mina matäventyr
Toppa med kalamatioliver, lite extra koriander och eventuellt brieost innan servering. Och då är det lägligt att vara förberedd med kött och goda tillbehör för en härlig grillkväll
Låt sjuda på svag värme tillpäronen känns mjuka. Servera till ost och gärna med bröd och valnötter. Skala päronen och skär dem i små tärningar och lägg dem i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.