Smaken är såå krämig, chili ger hetta, smaskig curry och paprika som ger lite sötma. Kycklinggryta det är något vi äter ofta, går att variera i evigheter, men denna är något av favoriten
Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. 2 tsk röd currypasta (puré)
Börja med att koka pastan enligt förpackning. Hetta upp smör i en panna och häll i så mycket curry som önskas, detta gör att curry smaken framhäver mer
Servera med valfria nudlar eller vitt ris. Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. 2 tsk röd currypasta
I receptet nedan har jag skrivit två matskedar currypasta - det är anpassat efter den vanliga currypastan du hittar i svenska matvarubutiker (men du kan naturligtvis anpassa mängden efter hur mycket hetta du vill ha)
Jag älskar att gå i de asiatiska butikerna - fattar inte vad hälften av produkterna är, eller vad de ska användas till, men kan ändå spendera en evighetmed att försöka lista ut vad det står på etiketterna
) Hur som helst så visade det sig att jag då hade inte mindre än fem recept medsötpotatis. Ofta när jag "upptäcker" en ny råvara så blir det gärna en lång radda av matlagning med liknande ingredienser men med olika tillagningssätt och smaksättningar
Så här kommer veckans vegetariska recept med varma rekommendationer att testa. Jag gillar bakad potatis men David har aldrig tyckt att det är någon höjdare så vi gjorde ett försök att ugnsbaka sötpotatis istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.