Lägg räkorna på galler i röken. Ställ in röktiden till 2 timmar och 20 minuter. Om du, som i fallet med Bradley-röken, har ett separat värmeelemt i röken som du kan ställa in temperatur och drifttid på, får du maximalt resultat om du ställer in värmen på ca 60 grader under en timme, och sedan stänger av värmen och bara har rök de sista 1 timmen och 20 minuter
Ytterligare en isandes kall dag har dragit förbi och snart är ännu en helg över. Denna söndagen har bjudit på ett fikabesök hos Ankis far, som i sin tur bjöd på prinsessbakelser från Frödinge som var överraskande goda
Förra sommaren blev vi närmast besatta av att grilla stora bitar av sidfläsk. ) Sidfläsket vi grillade när jag skrev just detta blogginlägg var rent otroligt köttig
Rökt sidfläsk är inte en sådan sak. Även om det vore önskvärt att ibland inte ta saker på så stort allvar, så skulle jag aldrig förringa vikten av en rejäl bit rökt sidfläsk
Denna gången var det Mao Zedungs Rödkokta sidfläsk som fångade mitt intresse. I det senaste programmet jag såg lagades det bland annat Mao Zedongs Rödkokta sidfläsk
Vi hoppas att ni inte tröttnat än i alla fall för idag kommer det ett gott grilltips här i köket, det blir grillat sidfläsk med en frisk sallad med lite hetta i dressingen som tillbehör
Sidfläsket smälter i munnen och den rökta smaken ger den extra kryddan. 600 g rökt sidfläsk. Lägg sidfläsket i en ugnssäker form och ställ i ugnen på 120 grader i ca 4 timmar. FacebookGoogle+TwitterPinterest 600 g rökt sidfläsk
800 gram fisk enligt tips ovan. 11 tsk salt. 11 krm svart- eller vitpeppar (gärna nymalen). 11 citron i skivor eller klyftor till serveringFörbered fisken
600 g rimmat sidfläsk. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g rimmat sidfläsk 2 msk Arla® Svenskt Smör ekologiskt 2 gula lökar 2 äpplen 1 krm svartpeppar Sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.