Jag har t ex endast durramjöl hemma då och då eftersom det är så dyrt. Vet att det finns billigare på indiska butiker men har inte fått klart för hur rent det är så det är Friends of Adams som gäller och det är en lyxprodukt när man som jag måste baka allt bröd till barnen
Det här brödet bakar jag ofta nu när jag vill ha ett gott och lättbakat bröd. Men med några enkla medel blir det här både nyttigare, saftigare och mer hållbart
Ta upp degen på bakbord, mjölat med valfritt glutenfritt mjöl. Har ju recept sedan tidigare på goda bullar, men jag tycker nog att dessa blev bäst hittills och då är de här helt fria från vetestärkelse
Tomt i skåpet och lördagsfika önskas. knappt 3 dl ljus naturligt glutenfri mjölmix. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra
Tänk på att du ska få plats med två delningar – börja inte i mitten utan tänk i tredjedelar. Våren går i ett rasande tempo och även om jag både bakar och laga mat så hamnar det inte alltid här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.