Vaniljglassmed rabarberkompott och italienska maräng. Mitt näst mest lästa inlägg är lemon curd, del två, det vill säga vaniljparfait med lemon curd och italiensk maräng
Häromdagen gjorde jag vaniljglassmed lakritsrippel med varma körsbär därtill. Själv har jag en glassmaskin med många år på nacken men som fortfarande är "still going strong" och som är en trogen tjänare i köket
Vill du smaksätta bullarna så använd fantasin och lek med lite färska örter te. Även om det nu är länge sedan dess så kan man alltid laga till sina egna med hjälp av fem enkla ingredienser
Gör du en lite större sats senap och dubblar receptet, kan du dessutom dela upp den och smaksätta på olika sätt, med vitlök, timjan, honung, saffran eller något annat
Skär tomaterna i halvor och peta försiktigt ur kärnorna med en liten sked. Hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg i tomaterna och fräs dem i ett par minuter, men se till att de behåller sin form
Jag älskar det som tillbehör till en god glass eller som en pavlova med grädde och bär. Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad eller i micron
Servera rumstempererade med lite sockerlag ochvaniljglass. Jag har inte tidigare provat på att koka körsbär i sockerlag, men härom dagen blev jag sugen på något gott ochmed bigarråer hemma i kylen blev det äntligen dags att prova på att göra sockerlag och koka bigarråer
vaniljglass, mandelbiskvier eller mandelskorpor, vispad grädde smaksatt med lite vaniljsocker, eller förslaget ovan med smetana, kardemumma och grovkrossade marängerBlanda ihop nyponpulver, kokosblomssocker, bananpulver och potatismjöl, och tryck ut eventuella klumpar så det blir helt slätt
Serverade osten på en bit rostat bröd toppad med torkade fikon, timjam, olivolja och pepparJag har alltid tänkt att hemgjord färskost är knepigt att tillreda och dessutom tidskrävande - där hade jag fel
Och SÅ nyttigt, med massor av vitaminer, mineraler, bra fettsyror och inflammationsdämpande ingredienser som mandel, mandelolja ochkörsbär - något som jag ju brukar tjata om i tid och otid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.